Se intampla acum in Thailanda: Jandarmii si-a lasat vestele si scuturile jos in semn de solidaritate cu manifestantii

O serie de evenimente incredibile se petrec in aceste momente in Thailanda, care se confrunta de cateva zile cu ample miscari de protest impotriva clasei politice corupte. Jandarmii si politistii care au primit ordine sa blocheze manifstatiile pasnice si-au lasat vestele si scuturile jos in semn de solidaritate cu protestatarii.

Scopul manifestatiilor este demisia masinii politice conduse de fostul prim ministru Thaksin Shinawatra, care este acuzat de instaurarea unui regim corupt in Thailanda si de abuz de putere. Actualul prim ministru, sora lui Thaksin, Yingluck Shinawatra, in prezent la putere este considerata o marioneta manevrata din umbra de fratele sau

Trecerea unui numar mare de politisti si jandarmi de partea protestatarilor este considerata oarecum surprinzatoare de multi, si chiar cei ramasi de partea regimului au fost surprinsi de reporterii CNN vizibil emotionati de gestul camarazilor lor. Analistii politici considera aceaste evenimente ca un semn sigur ca actuala putere va fi schimbata curand in Thailanda.

sursa: politicalblindspot.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/7 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Acest articol a fost postat în Revista presei. Memoreaza acest link permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *