Top 100 Articole recente

Noutaţi tehnice pe Blogul Unique – Ultimul update: 21.06.2014

Aici o să încercăm să vă ţinem la curent cu noile îmbunătăţiri şi update-uri tehnice oferite de blogul Unique.

1. Posibilitatea de a transmite email de la un user (utilizator inregistrat) la altul. Valabil doar pentru useri înregistraţi. Nu este vorba de un PM (personal mail) precum în cazul unui forum, ci email direct către emailul altui user. Acel user va primi email de la voi cu adresa voastră de email cu care v-aţi abonat la blog.

2. Posibilitatea să vă abonaţi la un subiect să vă vină răspunsuri automat când se scrie un post, pagina sau comentariu la modul global, sau când vi se răspunde personal la un comentariu. Inclusiv varianta “reply personal” (Notificări doar cu răspunsuri la comentarile mele) este activată. (01.02.2014)

3. Integrarea sistemului html la trimiterea de mesaje de atenţionare.

4. Editor de mesaje (relativ) profi, faţă de banalul şi simplistul editor obişnuit.

5. Posibilitatea de “share” (a unei pagini, post său comentariu) în diferite reţele de socializare sau chiar de pe email către alt email.

6. Posibilitatea de vot (apreciere) şi rating a unei pagini, post sau comentariu, Se face în două moduri, 1) prin OK, mi-a plăcut şi NU, Nu mi-a plăcut  sau 2) în sistem de notare de la 1-7 (steluțe)

7. Adăugarea unei noi coloane în care să fie incluse anunţuri suplimentare. Deocamdată ambele coloane sunt pe partea dreaptă. Urmărim să implementăm eventual una în stânga şi una în dreapta.

8. Special doar pentru “autori”, “editori”, stuff Unique: posibilitatea de a seta unde se poate pune voting, notificare email la un user sau grup de useri. Update la aceste soluţii tehnice, mult îmbunătăţite.

9. Chat online. Am pus in functiune o varianta mai simpla dar utila unui chat simplu. Aveti doua variante:

1) functie principala de chat unde fereastra de chat este pe mijlocul paginii, iar accesarea sa se face de sus in meniu sau

2) jos in coltul din dreapta functia de mini chat . Pentru activarea şi vizionarea discuţiile anterioare, daţi click pe “Click here to chat”. După preferinţă, puteţi minimiza fereastra mică din colţul din dreapta jos şi să continuaţi discuţia în fereastra principală din centrul paginii. (12.01.2014)

10. Posibilitatea de editare a comentariului personal sau cererea de ştergere a unui comentariu. Pentru “vizitatori”, cei neînregistraţi limita maximă este de 555 de minute de când aţi postat comentariul. Pentru userii înregistraţi timpul de editare este nelimitat.

11. Userii înregistraţi îşi pot pune poză personală de avatar.

12. Posibilitatea înfiinţării şi accesarii unor pagini sau posturi în sistem privat sau parolat, unde vor avea acces doar userii pe care îi veţi selecţiona dvs, ca autor al acelei pagini sau post (articol). Accesibil colaboratorilor si staff-ului Unique în varianta de înfiinţare-accesare, iar userilor înregistraţi doar în varianta de accesare. Aveţi nevoie de la autori de link şi după caz şi de parolă. Înfiinţarea unei noi locaţii pentru secţiunea “Prin gura cheii” se va face doar cu acceptul prealabil al Echipei Unique.

13. Înfiinţarea la cerere a unei noi pagini la secţiunea “Prin gura cheii“. Pagina va fi generată şi construită de cel care a propus acea nouă pagină. (12.01.2014)

14. Paginarea articolelor pe un număr de 7 articole per pagină şi a comentariilor pe un număr de 20 comentarii per pagină (29.01.2014).

15. La sugestia şi cu ajutorul şi susţinerea unui colaborator Unique (Duhul), am deschis o noua “epocă” în perspectiva proiectului Biblioteca Unique, care va avea începănd de acum şi aici pe blog o secţiune (Biblioteca pdf) în care vor fi expuse texele în format pdf, iar citirea lor se va face online si este accesibila deocamdata userilor inregistrati. Avantajul acestei secţiuni este că se pot expune mult mai uşor şi mai repede astfel de texte, faţă de varianta în care erau şi încă mai sunt sunt prezentate pe forumul Unique, însa dezavantajul este ca nu poţi da cautare după un anume text, cuvânt sau capitol, nu poţi vedea şi accesa uşor capitolele sau alte linkuri din text. Avem astfel ceva avantaje si ceva dezavantaje, dar ele vor fi acum suplinite una de alta în cele două variante, biblioteca de pe blog în format pdf şi biblioteca de pe forum, în format html si text. Ambele opţiuni sunt integrate în meniul de sus. (31.01.2014). 

16. Am introdus şi opţiunea de “Poll”, sau “Sondaje Unique” care deocamdată e disponibilă în a genera astfel de sondaje doar pentru membrii echipei Unique şi unora dintre colaboratori. Dacă alţi useri au şi alte propuneri de sondaje, le pot solicita în cadrul unui comentariu în secţiunea Unique Anunţuri. În măsura în care se consideră că sunt adecvate şi de interes cât mai general, le vom analiza şi apoi le vom da curs, sau nu. Deocamdată aşteptam şi din partea voastră a cititorilor astfel de propuneri de sondaje (29.01.2014).

17. Am introdus posibilitatea de schimbare a interfeţei grafice cu trei opţiuni de afişare a meniurilor laterale. Ea este accesibilă tuturor userilor înregistraţi şi vizitatorilor deasemenea. (04.02.2014)

  1. Meniuri către dreapta (default; recomandat în special pentru vizionarea paginilor afişate complet, fără meniuri laterale, în special cele din secţiunea “Prin gura cheii“.

  2. Meniuri către Stânga şi

  3. Meniu la stânga şi unul la dreapta.

18. S-a optimizat funcţia de căutare fiind acum accesibilă căutarea şi în cadrul comentariilor. Neajuns: Pentru cuvintele găsite în comentarii trebuie să accesaţi articolul care vă apare la rezultatul căutării. (07.02.2014)

19. Am introdus (vezi sus în meniu) şi secţiunea de “Contact” unde puteţi trimite mesaje directe pentru Echipa Unique. (07.02.2014)

20. Am adăugat noi opțiuni la formularul de contact prin care puteți alege cui să-i trimiteți acel mesaj. (24.02.2014)

22. Am adăugat și modificat unele titluri și funcții în meniurile laterale, cum ar fi Top 10 Comentatori unde este lista cu primi cei mai activi comentatori de pe blog, Top 10 Articole vizionate unde sunt primele 10 cele mai vizionate articole, Top 100 Comentarii recente, unde sunt cele mai noi 100 de comentarii, Top 5 comentarii necitite, funcție predilectă pentru utilizatorii care se înscriu cu același ID sau mereu același IP, Top 100 Articole recente, unde sunt ultimele 100 de articole scrise pe blog samd. (24.02.2014)

23. Am introdus un nou player audio întrucât cel folosit până acum nu era vizibil pentru toate browserele sau pentru useri care nu aveau instalate anumite plug-iuri, fiind acum accesibil și în comenturi.

24. Am introdus câteva playere noi, care au funcții audio, video cu locații pe server, sau în alte locații (url), cât și funcție de streaming, în cazul în care va nevoie pe viitor de o astfel de opțiune. (24.02.2014)

25. Am introdus funcția de “copy protect” care nu permite copierea de texte sau imagini sau salvarea lor. Ea este activă deocamdată doar pentru userii (vizitatorii) neînregistrați, situație în care vă va apare mesajul: Funcția de copiere este dezactivată pentru userii neînregistrați (vizitatorii). Funcția de copiere devine accesibilă după ce v-ați logat ca și user. Mulțumim de înțelegere. (24.02.2014). Functia a fost dezafectata temporar. (28.02.2014). Functia redevine activa. (26.06.2104)

26. Am introdus in comentarii, pagini si articole (posturi) cenzurarea automata a unor cuvinte nepotrivite, vulgare, triviale, jignitoare etc. (21.06.2014)

Ultimul update: 21.06.2014

PS. Vom reveni şi cu alte detalii şi îmbunătăţiri tehnice.

Daruieste daca ti-a placut ... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Leave a Reply