Adevărul iese la lumină – Ep. 6: Sufletul Neamului Românesc – Emisiune dedicată: MISA TV

Adevărul iese la lumină – Ep. 6: Sufletul Neamului Românesc

Invitatul emisiunii, profesor Teofil Teodorescu, redactor şef al Editurii Shambala.

Conform principiilor analogiei şi corespondenţei, la fel cum o fiinţă umană este alcătuită din trup, suflet şi spirit, tot astfel un neam cuprinde un trup – format din spaţiul în care se manifestă, cu toate trăsăturile şi resursele lui – un suflet şi un spirit.

Poporul român are calităţi incontestabile, care susţin destinul extraordinar ce îi este prevestit – credinţă în Dumnezeu, fraternitate, bunătate, înfrânare şi cumpătare, cinste şi onoare, umilinţă etc. Dar are şi defecte – lenea, hoţia, minciuna, dezbinarea, laşitatea, trădarea – care îl fac să suporte consecinţele acestora.

Faptul că românii au ajuns să fie o naţie mai curând tolerată şi cu greu acceptată în Europa, deşi există dovezi istorice care arată că el este precursorul întregii civilizaţii europene, se datorează acestor defecte, pe care le au mai ales cei care ajung să conducă această ţară.

Însă tot la fel de adevărat este şi că fiecare naţie are conducătorii pe care îi merită. Ei sunt semnul că ceva nu funcţionează cum trebuie în fiinţa acestui popor.

Marea majoritate a oamenilor s-a obişnuit să dea vina pe sistem, dar sistemul este o rezultantă a felului în care suntem fiecare dintre noi. Colectivitatea este o consecinţă a individulaităţilor.

Pentru a reuşi să trezim sufletul neamului românesc, este de dorit ca fiecare dintre noi să reuşim o apropiere de propriul suflet, şi asta se face prin trezirea şi trăirea valorilor spirituale.

Ca modele la care să ne raportăm sunt aduşi în discuţie Mihai Viteazul, Mihai Eminescu, Ştefan cel Mare. Fiecare dintre aceştia a reuşit, într-o măsură mai mică sau mai mare, să realizeze idealurile susţinute de sufletul neamului românesc.

Un asemenea ideal este “România Mare” – unirea Moldovei cu Ardealul şi Ţara Românească. Faptul că Mihai Eminescu a contribuit la realizarea acesteia i-a adus până la urmă discreditarea şi sfârşitul.

Forţa unui popor ţine de conştiinţa fiecăruia dintre oamenii care îl formează, de modul în care aceştia acţionează în conformitate cu Voinţa lui Dumnezeu.

Poporul român are un destin de excepţie, destin care a fost pus în evidenţă de numeroase semne şi profeţii. Printre cei care au dat informaţii despre acesta, sunt amintiţi părintele Arsenie Boca, cel care a spus la un moment dat că Bucureştiul va fi Noul Ierusalim, precum şi iluminatul indian Sundar Singh, care a spus că poporul român are menirea de a redresa din punct de vedere spiritual întreaga planetă.

Există semne că sufletul neamului românesc a început să se trezească. Reacţia românilor care au ieşit în stradă când au înţeles că vestigiile istorice de la Roşia Montană sunt în pericol de a fi distruse, întreaga zonă otrăvită, iar aurul ţării urmează să fie furat, a fost una foarte puternică, în ciuda eforturilor guvernanţilor şi a întregii mass media, aservită politic, de a muşamaliza totul. Un alt semn al acestei treziri este mişcarea de rezistenţă de la Pungeşti şi din toată ţara, împotriva exploatării gazelor de şist, printr-o tehnologie care poluează în mod iremediabil sursele de apă cu care teritoriul României a fost binecuvântat.

Acest articol a fost postat în MISA, MISA TV, Romania. Memoreaza acest link permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *