JESUS, ISUS SI DACII

SI TOTUSI…DE CE … Legenda lui Iisus Christos este aproape identica cu legenda Gemenilor Divini Zalmoxis ?

A existat Iisus Christos intr-adevar? Considerata drept cea mai mare blasfemie de catre biserica, o asemenea intrebare ii chinuie pe multi. In conditiile in care istoria a fost de prea multe ori falsificata iar dovezi certe ale existentei Mantuitorului nu prea exista, ar fi hazardata o pronuntare fara echivoc. Cert este, insa, un singur lucru: legenda lui Iisus Christos este aproape identica cu legenda Gemenilor Divini Zalmoxis!

Mama Gemenilor Divini, Zalmoxis, se numea (Fecioara) Maria, ca si mama lui Christos. (nota mea: apropos de “fecioria” Mariei se face referire la faptul ca Mammi-Geea-Fecioara Maria, in calitatea sa de medic sef al expeditiei stiintifice extraterestre, nu avea nevoie de procesul cunoscut omului pentru a crea zei, semizei ori oameni, iar Vechile Texte ne dau de intels ca Mammi-Fecioara Maria a creat omul din propria gena).

La nasterea Copiilor Ceresti au venit, dinspre Marea Neagra, adica de la Rasarit, trei magi cu daruri, asa cum au venit, tot de la rasarit, la nasterea lui Iisus.

Regele scyth Erete a vrut sa-I ucida pe pruncii Apollon si Artemis, intocmai cum regele Irod a vrut sa-l omoare pe copilul Iisus. Ca sa scape de persecutiile lui Erete, Aisepios (tatal adoptiv al Copiilor Ceresti) si sotia lui, impreuna cu pruncii, au fugit la Cabesos, iar Iosuf, mama si copilul, in Egipt.

Tinerii zei traco-daci au participat la Canonia (“nunta”, conform romanescului cununie) iar Christos a fost invitat la nunta de la Cana. Cea care l-a uns cu mir pe Apollon se numea Modula, iar cea care l-a uns cu ulei sfant pe Iisus a fost Maria din Magdala. In graiul traco-dacic, conducatorului unui tinut I se spunea PILEAT (“nobil”,”stapan”), iar guvernatorul roman care n-a putut impiedica rastignirea lui Christos a fost Pilat din Pont. Inainte de a fi ucis, Apollon s-a retras in crangul AKES-SAMENOS (“Gradina Sfanta”) iar Iisus in gradina Ghetsimani.

Pe o gema tracica, Apollon (cu supranumele de OR-PHEOS – “Cel Jelit”) apare crucificat ca si Christos in iconografia crestina.

Primii patru apostoli ai lui Iisus au fost Simon zis Petru, Andrei, Iacov si Ioan, iar primii patru ai lui Apollon au fost Asanum zis Petrae, Andar, Iacchus si Ion, ce erau frati de lapte ai zeului (nota mea: am dat intr-un mail dovezi si despre fratii lui Iisus).

Ultimul apostol al lui Christos a fost Pavel din Tars, iar cel care a restaurat cultul zalmoxian a fost Buerebuistas, caruia poporul i-a zis si PAVEL TER (“Cel mai mare Imparat) (nota: vezi statuia lui Burebista de la Orastie pe care sta scris “Rege al Tuturor Regilor”!)

Iisus a fost crucificat (pe vechiul simbol al credintei traco-dace) pe dealul Golgota, care inseamna “Locul Capatanii” iar zeul trac a fost ucis pe colina ARGE-DAVA (“Locul Capului”,”Capatana”).

Cel care l-a adus acasa pe Apollon ucis a fost tatal adoptiv, AISEPIOS, nobil din tinutul AURUMETTI (Ialomita); cel care a luat trupul lui Iisus de pe cruce si l-a pus in mormant a fost un om bogat din Arimateea, cu numele de Iosif.

Cel care a proorocit nasterea Gemenilor Divini a fost Orpheus, caruia I s-a mai spus si Ion “Magnificul”; profetul care l-a precedat pe Iisus a fost Ioan Botezatorul.

Lui Orpheus i-au taiat capul MANAIDES (“Dansatoarele”), pe timpul marii preotese SALONAI iar Sfantului Ioan Botezatorul I s-a taiat capul in urma unui dans al Salomeei.

Ca si zeul trac, Christos a inviat si s-a inaltat la cer. Lui Apollon I s-a mai spus si CHAR-YSTOS (“Fiul Cerului”) iar lui Iisus, Christos.

Cei doi Zalmoxis le-au lasat traco-dacilor un NOF DIADIS (“Noul Testament”) iar cartea sacra a crestinilor este tot Noul Testament.

Un trib dacic se numea CRESTONAI, etnonim ce aminteste de crestini.

La fel, Iros vine de la Irodia – numele Craiesei Ielelor si al Reginei Vantoaselor (nume care aminteste de Seth – “vantul napraznic”, dusmanul lui Ram!)

Iisus Christos este cunoscut din vechile scrieri crestine (“Noul Testament”) drept “Fiul Domnului”. Ei bine, Zalmoxe era numit de traco-daci AIZUS, adica…”Fiul”! Nimic deosebit, o coincidenta? Notati, atunci, ca AIZUS se citeste “Ezus”, comparati cu ebraicul “Jesus”, frecvent inalnit chiar inainte de nasterea lui Iisus Christos (Jesus, citit “Gisus” in engleza) si vom ajunge la aceeasi concluzie, aparent senzationala: Isus-Jesus era un vechi nume ebraic, frecvent intalnit, preluat de la traco-daci tocmai pentru semnificatia lui divina!(nota mea: in Spania inca se foloseste frecvent numele de Jesus). Inca de acum 2000 de ani, evreii voiau sa se numeasca Cohen (“Mare Preot”), Lev-Leon (Leu-regele animalelor), Fischer (pescarul care tine in undita pestii..crestini), Cezar (ca imparatii romani), Solomon, Saul, David (niciodata Goliath- uriasul fraier!), Samuel, Max-Massimo (de la “maximus”) etc.

Mai tarziu, tot evreii au transformat numele Mantuitorului in Isus, care inseamna “magar” in ebraica, semn al ostilitatii fata de propovaduitorul unei credinte ce nu le apartinea si nu le convenea..Motiv pentru care s-a gasit solutia de compromis: Iisus. De ce nu Iesus sau Ezus? Pentru ca aceste variante aminteau prea mult de originea traco-daca a numelui Mantuitorului!

Pentru cei aflati inca in cumpana, mai ofer o informatie, la fel de senzationala si de elocventa: cea dintai icoana din istorie a lui Iisus Christos, ne semnaleaza Christofi Cerchez (“Cea dintai icoana crestina”) se gaseste pe…Columna lui Traian si este numerotata XVII (numar fatidic in credinta romama!) de catre Cichorias pe unul din registrele Columnei Traiane. Figura sa, cu parul si barba crescute in voie, nu se deosebeste cu nimic de dacii barbosi si pletosi de pe restul Columnei.

Oare intamplatoare aceasta aparitie? Nu cumva Iisus Christos era cunoscut la acea vreme ca avand origine traco-daca? De ce nu mai exista alte dovezi in acest sens? Pentru ca unii au avut grija, de-a lungul secolelor, sa elimine toate vestigiile stanjenitoare…

Din cartea “Marile mistere ale piramidei oculte” – Cristian Craita, editura Obiectiv, pag.30-31

sursa: Blog Extraterestri printre noi

Acest articol a fost postat în Conspiratie, Dacia-dacii, Demascarea manipularii, Istoria de glorie a poporului "roman", OZN si Extraterestri, Teorii inedite. Memoreaza acest link permanent.

2 Comentarii la articolul: JESUS, ISUS SI DACII

 1. ProMisa a scris la:

  SI TOTUSI…DE CE … Legenda lui Iisus Christos este aproape identica cu legenda Gemenilor Divini Zalmoxis ?

  A existat Iisus Christos intr-adevar?

  Raspunsul e simplu. Istoria e ciclica, deci se repeta. Iisus a existat iar povestea lui este reala (si a fost povestita si de alti profeti mai noi sau mai vechi, Lorber de exemplu), chiar daca biblia si alte invataturi ale Lui au fost pe ici pe colo modificate cu scopul de a servi celor care au deturnat si preluat asa numita religie crestina “oficiala”.

 2. Acustic a scris la:

  Aceasta ipoteza este socanta. Daca contine chiar si 40% adevar, atunci toata istoria si toata religia sau continutul bibliei se modifica cu 180 de grade. E socanta si aceea idee cum ca Iisus a fost in Dacia inainte de a veni in fata lui Ioan Botezatorul, la coborarea Duhului Sfant, dar acestea combinate dau ceva ce pot incuia mintile la multi. Se pune intrebarea in cele din urma: a fost vreodata biserica catolica divin orientata, sau de la inceputuri a incaput pe mana satanei si mai apoi acesta si acolitii lui s-au folosit de aceasta pseudo-religie pentru a devia oamenii de la dreapta credinta si de la invatatura reala a lui Iisus? Sa nu uitam ca, la Ierusalim, lumina sfanta de Paste vine (se aprinde) numai la ortodocsi.

  Si mai e ceva. Cum se integreaza aceasta posibila ipoteza cu misiunea spirituala a poporului roman, cu cea de a doua venire a lui Iisus, pe care unii o vad ca posibila locatie Romania?

Lasă un răspuns