Replici si comentarii la articolul “Despre Iertarea de maestru”

Despre Iertarea de maestru

Aşa a început totul. Eram cu prietenul meu în maşină şi vorbeam despre iluminare şi stări. Şi brusc, el a început să-mi critice maestrul. Ciudat lucru, dar nu mă deranja! A început prin a-mi spune toate dedesupturile ”afacerii misa” cum o numea el. Printre altele îmi amintesc că mi-a spus că nu practică mereu continenţa sexuală, că are femei mai apropiate în care are încredere şi cu care face sex normal. Mi-a mai spus că are foarte mulţi bani puşi de-o parte dar se plânge mereu că nu sunt bani. Și a continuat să-mi înşiruie argument după argument vreo patruzeci de minute. Ba că face magie roşie cu unele dintre discipole, ba că am participat fără să ştiu la un ritual de magie neagră în sala de sus de la Pipera… Totuşi, nu l-am crezut. Erau toate mult prea trase de păr! Dar…

Retrospectiv, am descoperit că niciunul dintre argumentele aduse de prietenul meu nu a contat. Poate doar prin cumul a reuşit să mă convingă să gândesc dintr-un punct de vedere opus. Listarea rapidă a argumentelor ”contra” m-a făcut să-l ascult şi, în momentul acela, mi-a răsărit în minte întrebarea: dacă aş fi un escroc, cum m-aş preface? Şi pentru prima dată de când practic samyama atât cât pot eu, am reuşit să mă pun în locul cuiva şi să am un real folos. Comportamentul maestrului era fals! În locul lui, m-aş fi prefăcut la fel.
M-am gândit la ”Briciul lui Occam”: cea mai simplă explicaţie este cea adevarată.
Am început să pun o serie de întrebări: suntem o mişcare de integrare în absolut sau suntem o sectă? Suntem marea majoritate, sfinţi, eliberaţi (care nu-şi amintesc), încarnări ale unor regi şi alte personaje marcante din istorie ca Rasputin, Nefertiti, Napoleon, Iulius Cezar sau suntem doar nişte aspiranţi yoga? Are Misa o misiune de salvare planetara sau este doar o legendă? Mi-au trebuit câteva luni ca să pot să răspund la toate întrebările. De felul meu sunt sistematic şi tipicar, am nevoie să am totul clar. Încă locuiam în ashram pe vremea aia…
Ce a urmat a fost foarte simplu. După ce m-am asigurat că dacă voi părăsi misa nu voi pierde ”orice şansă de eliberare”, (ba chiar s-ar putea să câştig una) pur şi simplu am plecat.

Ce am descoperit ”afară”? Am descoperit că ”există viaţă după misa” ;)… şi că este o mare uşurare să ştii că eforturile tale supradimensionate nu aveau rezultate nu din cauza lipsei tale de aspiraţie ci datorită tehnicilor prost predate sau intenționat predate greşit. Aha, deci totul era în regulă cu mine! Am scăpat astfel de un mare complex de inferioritate.

Dar cel mai important, am descoperit că sunt foarte puţini oamenii care au conştientizat cu adevărat impactul negativ pe care l-a avut Misa şi mai ales Gregorian Bivolaru asupra lor.
Ce vreau să spun cu asta?
Vreau să spun că toţi cei care au plecat nu au reacţionat aproape deloc. Sigur, nu spun că ar trebui să ne razbunăm în grup, eventual să-l linşăm, deşi… Am observat, însă, o tendinţă generală de a privi situaţia şi din perspectiva vinovatului. Ceva de genul: ”ne-a făcut rău, dar ne-a făcut şi bine”, sau ”el este vinovat pentru că m-a păcălit iar eu sunt vinovat/ă pentru că mi-a plăcut să cred că (_ _ _ scrie_ păcatul_ tău_ aici). Mai sunt şi cei care aleg să nu se gândească deloc la asta. Şi pe ei, dar şi pe toţi ceilalţi, îi înţeleg.

Acuma, haideţi să stăm strâmb şi să judecăm drept: un escroc are circumstanţe atenuante dacă victima a fost lacomă sau naivă şi s-a lăsat păcălită? Nu! La naiba, nu! Escrocul este pedepsit pentru escrocherie, pentru că victima a plătit oricum.
Deci? Ce se întâmplă aici? De ce numărul acuzaţiilor aduse lui Gregorian Bivolaru este totuşi atât de mic?
Răspunsul este simplu! S-a constatat că din cauza stresului post-traumatic, al orgoliului lezat sau al sindromului Stockholm http://ro.wikipedia.org/wiki/Sindromul_Stockholm (în care victima simpatizează cu torţionarul sau îi scuză acţiunile), numărul plângerilor şi acuzaţiilor de orice fel, este mult mai mic.

În plus, în cazul Misa, avem şi un fel de ”bogdaproste c-am scăpat” dar şi lipsa de educaţie specifică romanilor legată de drepturile lor cetăţeneşti.
Şi.. mai sunt câteva motive serioase pentru care oamenii nici nu vor să se mai gândească la vreo confruntare cu Misa ori cu Gregorian Bivolaru.
Aş enumera numai două: teama de răzbunare a lui GB prin magie neagră ori colectiv prin ”retragerea carismei” şi presiunea socială a foştilor colegi.

Şi cănd spun presiunea socială mă refer la ruşinea faţă de foştii colegi şi riscul de a-i confrunta pentru ca te-ai apucat de carne, faci sex cu ejaculare şi probabil mai bei câte o bere. Nasoool! Ruşiine! Am constatat că mulţi dintre cei care au plecat de la Misa şi au trecut la regim carnivor, le este jenă s-o recunoască faţă de misani. Cunosc un caz care, în Kaufland, îşi ascundea carnea sub celelalte produse de teamă să nu se întâlnească întâmplător cu foşti colegi de curs prin magazin.

Însă cea mai gravă faptă este să te întorci împotriva maestrului! Este blasfemie şi cel mai mare păcat. Vei fi judecat, dispreţuit şi poate chiar urât de toţi foştii prieteni sau cunoscuţi.

Deci dacă până acum n-aţi dat cu parul şi nu l-aţi ”omorât” pe GB cu ale lui pseudo-învăţături, poate e cazul să vă analizaţi motivaţiile. Adevărata libertate apare atunci când reuşeşti să decizi singur şi nu laşi prejudecăţile sau temerile să decidă pentru tine.

În numele adevărului, a consemnat: RAM


Acest articol a fost postat în Demascarea manipularii, Dialog MISA, Dreptul la replica, Manipulare, MISA, Recenzii si etichetat , , , . Memoreaza acest link permanent.

2 Comentarii la articolul: Replici si comentarii la articolul “Despre Iertarea de maestru”

 1. ProMisa a scris la:

  @RAM 11/01/2014 10:44
  Promisa: Sigur, o să-ţi dea chiar şi cnp-ul…

  Ram, nu mai fi prost, sau măcar nu o mai arata atât de des. Acel individ minte, cum minţiţi şi voi (mai) toţi aici. Minţiţi cum respiraţi şi vă deranjează că sunteţi demascaţi rând pe rând. Vă faceţi clone de "yoghini", falsificaţi personalităţi, poze, înscrisuri, fapte şamd şi vă mai şi lăudaţi aici (blogul Rapcea) în public ca o faceţi. Aţi minţiţi şi aţi manipulat cititorii cu clone de falşi yoghini de N ori. Acel penibil romeo nu e ultimul, dar a sfârşit ca toţi ceilalţi… în ceaţă. Şi voi ştiţi asta, sau vă prindeţi în cele din urmă, dar tăceţi ca nişte muţi. Chiar credeţi că aceste acţiuni şi karma generată de ele nu vă vor ajunge din urmă pe fiecare în parte ? Vă bazaţi pe faptul că yoghinii sunt "proşti" de buni şi ei nu fac sau nu vor face ca voi? Ce are asta cu karma? Dacă omori un om bun, crezi că un om bun te va omorî, sau o va face unul ca tine? Să vă văd cum vă veţi tăvăli pe jos şi cu spume la gura când va apare ici colo pe net o clonă a voastră care va declara câte în luna şi în stele de voi şi anturajul vostru.

  Apropos, am primit scrisori şi în ceea ce te priveşte şi pe tine şi ce scrii tu. Nu înţeleg de ce nu scriu ei singuri acele idei şi comentarii sau analize, fie aici fie pe blogul Unique, unde m-au contactat pe mine. De ce nu ies în faţă? De ce aşteaptă să lupte altul pentru ei? De ce vor să rămână anonimi în spatele unui anonim? Îi invit pe toţi cei ce au ceva de zis să o facă liber. Dacă nu vreţi aici, faceţi-o pe blogul Unique. Tehnic vorbind, chiar daca esten blog nou infiintat, este de N ori mai bine si mai profesionist facut si adaptat si va ajuta enorm la scris si monitorizat ce este scris sau comentat. Priviti doar editorul de mesaje. In comparatie cu cel "clasic", intilnit si aici, este precum o mercedes fata de o roaba. Comparati cum este scris mesajul meu aici si cum este acelasi mesaj scris pe blogul Unique. Vă e frică că sunteţi monitorizaţi, mai mult decat pe blogul rapcea? Folosiţi proxuri, sunt o mulţime. Puteţi să nu vă daţi adresa de email dacă doar vreţi să scrieţi şi nu să vă şi abonaţi la blog, la mesagerie de posturi sau comentări şamd. Vreţi să scrieţi doar acolo, Ok, faceţi-o. Vreţi să scrieţi acolo şi să puneţi aici linkuri? Ok, faceţi-o. Nu vă aşteptaţi însă la fair play din partea lor sau la o "poşta rapidă". Cel mai adesea comentariile vă vor fi "cenzurate" de filtru sau spam. Vreţi neapărat să fiţi citiţi şi de ei, aici pe blogul Rapcea, crezand ca veti fi mai "auziti", vazuti si "aplaudati" iar acolo (unique) nu va citeste nimeni? Faceţi ca şi ei, care neputând să scrie pe yogaesoteric, ei se defulează aici pe rapcea sau în alte zone "anti-misa". Nu vă refuz oferta şi scrisorile, dar nici nu vă aşteptaţi ca o să le onorez pe toate sau cât ai bate din palme. Mai am şi eu multe de făcut şi mai ales de răspuns la întrebările ce mi-au fost adresate în mod direct. Fac o invitatie speciala cu ocazia asta tuturor celor care au scris vreodata pe blogul rapcea si la un moment dat s-au lasat pagubasi pentru ca au vazut ca nu sunt tratati corect, sau nu au cu cine sa discute, sau au fost banati si cenzurati, sa vina si sa scrie pe blogul unique, iar cand se va deschide alta locatie oficiala Misa sau afiliata ei, sa scrie apoi acolo. In special ma adresez "celor trei crai de la Rasarit" (e un fel de a spune, caci au fost se pare mai multi in timp) care au scris aici pe blogul Rapcea sa vina si sa formeze o adevata "echipa de elita" (trupa de "lunetisti" – punct ochit punct lovit) de comentatori si  analizatori si demascatorii minciunii si prefacatoriei prezenta numai pe blogul rapcea, ci pe intreg netul. Ei, cei anti misa, chiar si putini la numar (fata de noi), au "reusite" doar pentru ca voi ei buni nu faceti nimic si taceti ca niste muti.

  Vă e frică de rezonanţa de "gură de iad" de aici? Ok, aveţi dreptate să aveţi repulsie sau "teamă", căci este o rezonanţă infernală, ce însă a mai fost oarecum "îndulcită" de prezenţa şi manifestarea sau intervenţiile unor colegi yoghini, ce au adus odată cu ei şi mesajele lor, o altă rezonanţă ce a compensat oarecum rezonanţa infernală de care să ştiţi că nici ei, cei anti sau ex nu sunt conştienţi că există sau că este manifestată prin ei şi prin ce scriu şi fac ei. Ei sunt precum "peştii în apă" şi nu simt nimic sau cred că sunt imuni la aceste efecte. Nu e aşa, iar de asta se vor convinge şi ei pas cu pas. Sper că în cel mai scurt timp să fie şi blogul MR în "gaura cheii" la unique. Veţi avea uimitoarea surpriză să constataţi ca "filtrul" funcţionează şi chiar dacă aparent acţiunea fizică concretă rămâne aceiaşi, în sensul că veţi "călători" pe blogul ăsta (Rapcea), rezonantele nu vor mai fi aceleaşi. Veţi avea ocazia să verificaţi voi singuri asta. Faţă de locaţiile ce sunt deja puse "în gaura cheii" deja efectele se "văd" şi se simt. Există diferenţa între rezonantele respective, rezonanta site-ului văzut şi accesat în mod direct, de rezonanţă site-ului văzut şi accesat în mod indirect, prin "filtrul (gaura cheii) unique". Faceţi şi voi o experienţă directă. Acesta realitate exista. Citiţi un curs tipărit primit de voi personal de la curs, apoi citiţi acelaşi curs luat de pe net de la cei ce le-au furat şi apoi le-au expus pe net. Este o diferenţă de vibraţie/rezonanta ca de la cer la.. iad, chiar dacă sunt aceleaşi texte, cuvinte fraze. Daca nu aveti preceptii subtile, daca nu aveti incredere in perceptiile voastre, sau in ce spun eu, daca nu puteti … cereti parerea lui Grig si sa va spuna el daca am avut sau nu dreptate in ce am scris mai sus cu acel "filtru". Si nu in ultimul caz, faceti fratilor consacarea, daca o stapaniti suficient de bine.

 2. ProMisa a scris la:

  Voi comenta mai târziu articolul în sine, căci special am lăsat să treacă mai mult timp să se vadă ce mai scriu şi cum comentatorii la un asemenea "compleu de prostie" nonumană. DON JON, permite-mi să răspund în locul tău sau pentru tine sau şi eu alături de tine, dacă binevoieşti şi nu cumva ţi-au banat “binevoitorii” contul. Cu atât mai mult cu cât unii “inteligenţi” şi “perceptivi” au zis că tot eu scriu de pe nickul DON JON. Evident că nu e aşa, căci se vede diferenţa de atitudine, dar ce mai contează la aceşti “deţinători ai adevărului”?

  Saso 20/01/2014 02:44

  @ DON JON
  Speram să avem şi o discuţie mai la obiect şi cu argumente logice. Ai ignorat total întrebările mele.
  Nu este o calitate a unui aspirant spiritual ignoranta.

  1. Te-am întrebat dacă ştii ce spune Patanjali despre stări. Şi anume că sunt şi ele o piedică în evoluţia spirituală. Şi apropos-ul era că voi la misa sunteţi total blocaţi pe stări, care de cele mai multe ori nici măcar reale nu sunt, sunt doar o fantezie mai vioaie.

  Ele pot deveni o piedică pentru cei care se cramponează în ele, nu şi pentru cei care nici măcar la acea fază de evoluţie spirituală nu au ajuns. “Stările” sunt un efect, un rezultat spiritual ce arată o reuşită spirituală ce în parte reprezintă trezirea şi dinamizarea unor anumite petale/nadisuri ale lui Anahata Chakra şi în altă măsură ţin de trezirea sufletului. Aceşti cârcotaşi semidocţi sunt atât de “uscaţi” sufleteşte încât sunt incapabili să simtă vreo energie şi chiar o stare conexă cu aceste energii şi pe fondul nimicniciei şi mediocrităţii lor şi a unui ego şi orgoliu grosier, ei vorbesc şi acţionează pe “principiul” vulpii care spune că strugurii sunt acri doar pentru că nu ajunge la ei. Aşadar, ei sunt incapabili să trăiască concret aceste stări (dar trăiesc din plin stările de prostie, de rău, de greaţă, de apatie, de lipsuri, de gol interior, etc etc, care sunt tot stări, dar inferioare) şi ca să nu pară nişte mărunţi şi mediocri, îi atacă, denigrează şi calomniază pe cei care le au şi le trăiesc din plin. Cea mai des utilizată sintagma a lor e că acele stări sunt închipuite, nu sunt reale, culmea, nici când mai mulţi trăiesc şi simt şi relatează aceleaşi stări şi prezenţa în aura lor a acelor energii conexe acestor stări pe care ei le trăiesc.

  Din acelaşi motiv şi al stării lor de îndârjire demoniacă aceşti cârcotaşi nu recunosc nici capacitatea cu totul extraordinară a lui Grig de a trăi şi a face “disponibile” şi altora aceste stări extatice specifice acelor realităţi şi lumi subtile rezonatorii divine, elevate. Aceşti cârcotaşi “orbi” şi “surzi” îi judecă sau condamnă pe "miopi" şi pe "chiori" şi pe văzători/” auzitori”. Această “impotenţă” spirituală a lor îi face să nu simtă nici energiile unui om, a unui loc, fie el fizic sau virtual, cum este un asemenea loc pe net nici măcar la nivel gregar, anume acela de a-l putea compara cu altul, de exemplu să compare energia subtilă a unui site/blog cu altul. Ei nu au habar şi nici nu sunt în stare să simtă când se află într-o "gură de iad" sau “o gură de rai” sau o zonă neutră sau mediocră ca şi vibraţie aurică a unui astfel de site/blog/forum.

  Iată ce formă grotească de prostie, să confunzi ideea de a ignora pe cineva, de a nu băga în seamă o idee sau pe cineva, cu aceea de a nu cunoaşte, de a fi ignorant. Mergând pe logica lui, faptul că ei (cică) îmi “ignoră” mesajele/comentariile, dau dovadă de incompatibilitatea lor cu statutul de aspirant spiritual şi de o CRASĂ ignoranţă.

  Soso, mai întâi să ajungeţi în clasa 4-a unde se învaţă şi se trăieşte realitatea “stărilor” elevate trăite, simţite, comparate, catalogate, iar în faze avansate, poate prin clasa 8-a, să fii capabil şi să le transmiţi şi tu la rândul tău după ce te poţi cupla la sursele infinite cosmice şi intermedia astfel şi altora, cum face Grig şi alţi câţiva discipoli ai săi mai avansaţi (clasele 10-12 sau “facultate”)

  2. Te-am mai întrebat de ce face gurul vostru spume la gură şi foloseşte acel limbaj de Ferentari când se referă la oameni care au o părere diferită de a lui?
  Sau la cei ce se lăsă de curs? Sau la cei ce îndrăznesc să-şi pună întrebări despre tehnicile lui supra-mega-extra-maha-triple-universale din toate timpurile ce au fost şi ce o să vină?
  Unde este compasiunea şi toleranţa unui maestru? Ca să nu mai vorbim de rafinamet…

  Confunzi în mod voit sau prostesc, ca UN IGNORANT, limbajul de ferentari cu cel folosit de Grig când îi numeşte, identifică şi punctează pe cei ce se află în acele situaţii jenante. Faţă de aceste scursori şi “boli transmisibile” (rezonanţă) nu poţi manifesta compasiune la infinit, căci odată ce boala ta a avansat, există riscul să-i infestezi şi pe ceilalţi. Ce compasiune arata un doctor unui picior cangrenat, sau unei tumori maligne sau benigne, sau celule canceroase care la un moment dat au făcut parte din “corpul” tău? În acest mod “dur” se manifestă compasiunea faţă de restul de celule şi părţi componente sănătoase ale corpului, “tăind în carne vie” acolo unde e deja stricată/infectată. Judeci un maestru spiritual precum judeca o satana pe Dumnezeu că a dat un potop şi a ucis în felul ăsta milioane de oameni. Unde e “compasiunea” lui Dumnezeu în cazul acestor potopuri? Dar în cazul unor războaie mai mari sau mai mici, pe care Dumnezeu le tolerează/acceptă sau se duc chiar cu acceptul Său? “Cine respira” în acel Dumnezeu care trimite potopul sau “apocalipsa”?

  3. Cazul lui Claudiu?… guru la fel face spume… când aude de el. El, Claudelu pe care îl declarase eliberat. Există scrisoarea în care guru spune că este eliberat, după ultima şedere în peşteră. Mai spune acolo foarte clar, că dacă din acest moment (adică atunci, după ieşirea din peşteră) Claudiu nu mai face nimic pe linie spirituală, se va elibera în momentul morţii.
  Cu asta cum rămâne?
  Este până acum ce-a mai înaltă treaptă spirituală atinsă la misa. Iar dacă ne luăm după guru, şi anume că era securist… care e concluzia logică?

  Cel mai bine e să intrii în secu, să ceri să te trimită în misiune la misa, şi… VOILA… te eliberezi. Nu?

  Până acum d.p.d.v. logic asta e calea ce-a mai sigură.

  Gândeşti şi vorbeşti ca un profan dar şi unul nu prea inteligent. Planul lui Dumnezeu şi rolurile pe care EL şi le asumă, cât şi Fii lui treziţi, fac parte din această Maya (Iluzie) aşa că e prostesc să-i ţii socoteala lui Dumnezeu de ce face, ce face sau cum, când tu nu ai acces nici la 0.000000000000001% din planurile Lui în eternitate, sau măcar în această Pralaya, sau în această epocă tranzitorie. Priveşte la lucifer şi apoi la claudiu. Care din ei crezi că este sau a fost mai mare spiritual cândva ? Cel mai înalt spirit al Creaţiei, după Dumnezeu, A CĂZUT la TESTELE SPIRITUALE şi a regresat spiritual. Crezi că , claudiu sau altul ca el sau ca tine aţi ajuns la nivelul la care a fost cândva spiritul Luminii (Lucifer) ? Cu toate acestea, rând pe rând aţi picat spiritual la fel ca el, iar asta se numeşte în “jargonul spiritualcădere luciferică.

  4. O ultimă întrebare, sper să nu te bag în ceaţă:
  Dacă gurul tău este acel supra-maha-extra-guru, cum de nu s-a prins timp de atâta amar de timp, că are un securist lângă el. Cum de nu l-a “SIMŢIT” cu puterile lui mega-para-extra normale? Că doar vouă vă da tot felul de teste de “simţire”…
  Cum de nu-i vedea aura când mintea?

  Crezi că Iisus nu ştia de Iuda… ce era, este şi ce ar putea deveni? Ştia, dar i-a lăsat libertatea de alegere sperand că într-o bună zi va înţelege în ce situaţie se află şi se va transforma. Exemplul lui lucifer, claudiu şi alţii ca ei este un “semnal de alarmă” pentru toţi căutătorii spirituali, să înţeleagă că şi la cele mai înalte nivele spirituale există teste spirituale şi poţi cădea la ele chiar şi de acolo, aviz “vipurilor” de sex masculin său feminin de nu contează unde, religie, grup spiritual etc. Asta e motivul pentru care Iisus a spus că cei din urma vor fi cei dintâi şi cei dintâi vor fi cei de pe urmă. Claudiu a fost cândva “cel dintâi”, iar acum este aproape cel de pe urmă. Într-o bună zi, poate chiar profanii de azi, sau “cel anti” de azi, vor deveni cel/cei dintâi apropiat şi discipol adevărat al lui Grig. Şi în viaţa spirituală sunt suişuri şi coborâşuri…

  Stai pe brânci, că nu toţi securiştii sau agenţii-trolli se vor “elibera”. Doar aceia care cu adevărat sunt nişte spirite divine întrupate şi au ca misiune spirituală asumată aceasta menire şi acest rol "ingrat", inclusiv de a fi la un moment dat în “tabăra adversă”. Cum crezi că se vor afla până la urmă ce şi cum făceau “securiştii” infiltraţi sau şefii lor din umbră, sau ce faceţi şi vorbiţi voi cei ex şi antiMisa prin "canalele" voastre "secrete" sau parolate? 🙂 Nu ai citit Lorber ca să vezi ca tot ai lor templierii si fariseii au demascat în faţa lumii se ce petrecea printre ei, în grupurile lor? Unii dintre voi aveţi această misiune, de “spioni” în tabăra lor… doar că majoritatea dintre aceşti "spioni în tabăra voastră", deocamdată nu ştiu asta şi îşi joacă "firesc" rolul pe care îl au acum. Vom vedea mai târziu cum e cu karma şi cum se întoarce ea vis a vis de acţiunea de a “infiltra spioni” în tabăra adversă. Ce tâmpit sau cretin din lumea asta, care se mai crede şi "spiritual" sau că are cunoaştere spirituală, crede că va scăpa de aşa ceva (legea karmei), el sau grupul din care face parte, care a trimis spioni la alţii samd?

Lasă un răspuns