Replici si comentarii la articolul: “Puncte de vedere”

Puncte de vedere (Cel mai corect si bine nimerit titlu ar fi fost: “minuscule puncte de orbire”. n.r.)

Puncte de vedere

Noi suntem sri-şti, asta e clar.

Mai suntem vânduţi, reprezentanţi ai forţelor întunericului sau deviaţi de pe cale. Suntem posedaţi şi, plini de ură, conspirăm împotriva misiunii voastre. Buooon.

Şi-acum mă adresez ţie, yoghin/ă cu bun-simţ: am fost colegul sau colega ta, am mers împreună la aceleaşi spirale, poate chiar ne-am iubit… (mai şti?) Cum poţi să crezi aşa ceva? Nu ştiu ce ştii tu despre mine, dar din ce ştiu eu despre mine, nu sunt nici sri-st, nici mason, nici posedat.

Crezi tu ca nu stim nimic despre tine, dar ne-ai aratat lucruri pe care nici tu nu le vezi la tine. Si poate vei avea o supriza mare cand vei intelege ca noi ma si simtim oamenii si aurele lor, nu numai “credem” una sau alta despre ei. Uite asa triem graul de neghina, o falsa locomotiva de una reala samd.

Te gândeşti vreodată, măcar o secundă, că eu aş putea avea dreptate? Adică, de ce crezi tu că am plecat eu de la acest curs? Crezi că am plecat pentru că mă săturasem de continenţă? Sau poate că mi-era poftă de carne, ori poate că nu mai aveam chef de tapasuri. Sau pur şi simplu am plecat pentru că m-am lăsat păcălit de maya, m-am lăsat furat de planul material şi nu mai am aspiraţie.

Şi eu, ca şi tine, i-am găsit maestrului nostru scuze. L-am scuzat în faţa altora că face amor cu femeile noastre, l-am scuzat că ia plante în secret, l-am scuzat mereu că stâlceşte numele asanelor (el marele maestru yoghin, ar fi trebuit măcar să le pronunţe corect, la naiba) şi mai ales l-am scuzat că că-şi ţine banii la ciorap iar noi în ashram trăiam cu 5 lei pe zi.

Mai rău, nu doar i-am găsit scuze. Am găsit explicaţii extraordinare şi paranormale!!

E ca şi cum cineva îţi dă o palmă, iar tu te gândeşti că te ajută să evoluezi şi îl rogi să-ţi mai dea una. Despre bani, m-am gândit că poate să-i materializeze, deci clar banii nu contează! Despre femei, m-am gândit că e o mare graţie pentru ele, pentru că le arde karma şi le ajută să evolueze, aşa că pot îndura asta. Despre limbajul lui trivial- era clar că ne arde karma-se acceptă. Despre implicarea în politică, nu m-am îndoit deloc, doar era clarvăzător.

Şi eu ca şi tine am sperat că el o să mă elibereze. Şi eu ca şi tine am trudit din greu la evoluţia mea spirituală şi dacă ma uit înapoi, nu pot spune că sunt mai inteligent, mai sănătos, mai fericit sau mai iubitor (asta poate). Dar cu siguranţă sunt mai înţelept, am învăţat ce să evit, am învăţat în cine să nu cred, şi mai ales, am înţeles că AM O CALE de urmat care mă aşteaptă.

Dar cu tine cum rămâne? Sigur, tu crezi că ar trebui să te las în urmă pentru că tu tocmai eşti în drum spre paradis iar eu te deranjez.

Știi… diferenţa dintre noi doi este că eu am ambele perspective iar tu ai doar una şi nici măcar nu este viziunea ta personală, ţi-a fost strecurată insiduos în minte.

Să te las să visezi în continuare?

Să-ţi arăt adevărul?

Aici avem o problemă: n-am cum să-ţi arăt adevărul dacă tu nu ai puterea să te detaşezi de speranţele tale deşarte. Vorba aia: ”diavolul nu-ţi ia sufletul, te convinge să i-l dai tu singur”. Şi când spun diavol, nu mă refer la Grieg, ci la situaţia în sine. Eşti atât de prins în promisiunea evoluţiei facile, a graţiei, a promisiunii realizării supreme sau a paradisului, încât nu vezi că de fapt nu evoluezi deloc. Nu vezi că te-ai oprit demult, dar cel mai important nu vezi că eşti pe linie moartă, că nu mai există evoluţie pentru tine.

Ştiu că nu mă crezi, dar încearcă acest exerciţiu de imaginaţie: dacă maestrul tău este doar un foarte bun actor? Dacă doar se preface? DACĂ DOAR SE PREFACE? Repet: dacă doar se preface?

Ia gândeşte-te un pic: dacă n-ar fi un eliberat, ar avea de câştigat de pe urma misa? Îţi spun eu: o grămadă, milioane de euro, sute, mii de femei, adoraţia a mii de discipoli mai ceva ca un star rock.

Şi dacă ne gândim doar la bani şi femei, tu poţi accepta că are la discretie. Cel puţin la punctul ăsta nu avem de ce să ne contrazicem chiar dacă tu ai să-mi spui că pe el nu-l interesează nici banii nici femeile. Adică sigur că are şi bani şi femei dar motivaţia sa este Divină! Nu este îngustă şi limitată ca a mea.

Şi totuşi.. şi totuşi, dacă i-ai analiza atent comportamentul ai descoperi că are motivaţii cât se poate de omeneşti. Începe de aici.

În numele adevărului n-o să vă dea pace, RAM.

P.S. Sigur că vor fi unii care vor spune că sunt psihologul de serviciu al sri. Le recomand să nu facă afirmaţii de care să se ruşineze mai târziu.

Acest articol a fost postat în Demascarea manipularii, Dialog MISA, Dreptul la replica, Manipulare, MISA, Recenzii. Memoreaza acest link permanent.

Un Comentariu la articolul: Replici si comentarii la articolul: “Puncte de vedere”

 1. Helper a scris la:

  Off topic 

  GLOSSA

  Vreme trece, vreme vine,
  Toate-s vechi si noua toate;
  Ce e rau si ce e bine
  Tu te-ntreaba si socoate;
  Nu spera si nu ai teama,
  Ce e val ca valul trece;
  De te-ndeamna, de te cheama,
  Tu ramâi la toate rece.

  Multe trec pe dinainte,
  In auz ne suna multe,
  Cine tine toate minte
  Si ar sta sa le asculte?…
  Tu asaza-te deoparte,
  Regasindu-te pe tine,
  Când cu zgomote desarte
  Vreme trece, vreme vine.

  Nici încline a ei limba
  Recea cumpana-a gândirii
  Inspre clipa ce se schimba
  Purtând masca fericirii,
  Ce din moartea ei se naste
  Si o clipa tine poate;
  Pentru cine o cunoaste
  Toate-s vechi si noua toate.

  Privitor ca la teatru
  Tu în lume sa te-nchipui:
  Joace unul si pe patru,
  Totusi tu ghici-vei chipu-i,
  Si de plânge, de se cearta,
  Tu în colt petreci în tine
  Si-ntelegi din a lor arta
  Ce e rau si ce e bine.

  Viitorul si trecutul
  Sunt a filei doua fete,
  Vede-n capat începutul
  Cine stie sa le-nvete;
  Tot ce-a fost ori o sa fie
  In prezent le-avem pe toate,
  Dar de-a lor zadarnicie
  Te întreaba si socoate.

   

  Caci acelorasi mijloace
  Se supun câte exista,
  Si de mii de ani încoace
  Lumea-i vesela si trista;
  Alte masti, aceeasi piesa,
  Alte guri, aceeasi gama,
  Amagit atât de-adese
  Nu spera si nu ai teama.

  Nu spera când vezi miseii
  La izbânda facând punte,
  Te-or întrece nataraii,
  De ai fi cu stea în frunte;
  Teama n-ai, cata-vor iarasi
  Intre dânsii sa se plece,
  Nu te prinde lor tovaras:
  Ce e val, ca valul trece.

  Cu un cântec de sirena,
  Lumea-ntinde lucii mreje;
  Ca sa schimbe-actorii-n scena,
  Te momeste în vârteje;
  Tu pe-alaturi te strecoara,
  Nu baga nici chiar de seama,
  Din cararea ta afara
  De te-ndeamna, de te cheama.

  De te-ating, sa feri în laturi,
  De hulesc, sa taci din gura;
  Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
  Daca stii a lor masura;
  Zica toti ce vor sa zica,
  Treaca-n lume cine-o trece;
  Ca sa nu-ndragesti nimica,
  Tu ramâi la toate rece.

  Tu ramâi la toate rece,
  De te-ndeamna, de te cheama:
  Ce e val, ca valul trece,
  Nu spera si nu ai teama;
  Te întreaba si socoate
  Ce e rau si ce e bine;
  Toate-s vechi si noua toate:
  Vreme trece, vreme vine.

  (1883, decembrie)

Lasă un răspuns